frakt
Velkommen! Du kan Logge inn eller Opprette konto

3-Stav Parkett


Parkett | Meister PC 200 - Cream Oak Lively 8326

Parkett | Meister PC 200 - Cream Oak Lively 8326

Veil: 359 kr/m2
Vår pris: 249 kr/m2

Parkett | Meister PC 200 - Limed White Oak Lively 8480

Parkett | Meister PC 200 - Limed White Oak Lively 8480

Veil: 359 kr/m2
Vår pris: 289 kr/m2

Parkett | Meister PC 200 - Oak Lively 903

Parkett | Meister PC 200 - Oak Lively 903

Veil: 359 kr/m2
Vår pris: 249 kr/m2

Parkett | Meister PC 200 - Pure Oak Lively 8478

Parkett | Meister PC 200 - Pure Oak Lively 8478

Veil: 359 kr/m2
Vår pris: 289 kr/m2

Parkett | Meister PC 200 - White Ash Lively 8476

Parkett | Meister PC 200 - White Ash Lively 8476

Veil: 359 kr/m2
Vår pris: 289 kr/m2

Viser 1 til 5 av 5 (1 Sider)

3-Stavs Parkett

Parkett passer stort sett overalt i et hjem og passer til alle typer innredninger. Velg det du liker best – en klassisk mønstret parkett, en stram og moderne parkett, eller kanskje et tradisjonelt plankemønster. Hva du enn velger så får du et gulv som er behagelig å gå på, som føles varmt, og som bringer et stykke natur inn i hjemmet ditt. Parkett er først og fremst vakkert. Man kan føle at man går på naturens gulv. De forskjellige tresorter er ulik i farge, årringer og struktur. De eldes også på forskjellig vis. Noen blir mørkere, andre lysere og noen får en varmere og dypere tone. Parkett blir helt enkelt vakrere med årene.

Parkett kjøpes rimelig, raskt og enkelt hos gulvxtra.no. Landsdekkende levering med kort leveringstid. Vi er så sikker på våre priser er lavest at vi gir prisgaranti på alle lagerførte produkter.

 

Lamellkonstruksjon

Parkett(Meister og Tarkett) er bygd opp i en 3-sjiktskonstruksjon hvor fiberretningen i de forskjellige sjikt ligger vinkelrett mot hverandre. Sjiktene låser hverandre, noe som minsker treets naturlige bevegelse og gir et dimensjonsstabilt gulv.

Meister produserer også 3-sjikts konstruksjon men bruker HDF kjerne i det midterste sjiktet. Dette får å få stabilitet og at parketten skal tåle mye slag.

Ved bruk av 3 sjikt i produksjonene oppnår produsentene et resultat som er langt mer formstabil enn om parketten er av heltre. I motsetning til 3-sjikts parkett vil heltre parkett bevege seg mer i temperatur og luftfuktighet. Det vil bli større gliper mellom bordene og farene for kuving er større.

 

Hvert gulv er unikt

Tre er et levende materiale, og derfor er ingen parkettgulv like. Enkelte tresorter har et ganske homogent utseende, mens andre har større variasjon i struktur og farge fra naturens side. For at du enklere skal kunne velge, har vi delt opp vårt sortiment i ulike sorteringer. Nedenfor ser du tresorten eik i de ulike sorteringene våre. Ta også kontakt med våre forhandlere for mer informasjon.

 

Sortering – naturens design

Tre er et levende materiale og derfor er ingen parkettgulv like. For at det skal bli enklere for deg å velge har produsentene delt opp det store utvalget i forskjellige sorteringer. Nedenfor kan du se de ulike sorteringene for eik, bøk, merbau, ask og andre tresorter:

Select:

Select er den jevneste serien med gulv. Her finner du bare mindre variasjoner i farge og struktur. Gulvene er diskrè og gir en følelse av ro. Dette er en sortering som sjeldent selges og som få butikker har for salg.

Natur/Prime/Harmonious:

Gulv i denne sorteringen er mer varierte og uttrykksfulle enn i natur sotering. Her kan det forekomme lite og små kvister, innslag av lysere ytterved og større variasjoner i farge og struktur enn i Select. En pen, ren og stilfull sortering

Rustikk/antikk:

Denne sorteringen har et rustikt utseende og variert med kvister og fin variasjon i farge og struktur. Større variasjon i farge og kvister enn i natur sortering. Markedets mest solgte struktur.

Country:

Denne sorteringen har stor variasjon i farge og kvister. Variasjonen i fargen på stavene er større og tettere mellom kvistene enn i rustikk sortering. Ofte et billigere gulv enn de andre sorteringene.

 

Hvor mange år holder gulvet?

Det er et vrient spørsmål – omtrent som: Hvor lang er en hyssing? Et parkettgulv som pleies på riktig måte og som beskyttes mot f.eks. grus utenfra kan holde i 50 år. Samtidig kan et gulv som ligger på ”feil sted” og vanskjøttes være utslitt allerede etter få år. Parkettgulv holder lenger dersom:

 • Det har en slitesterk lakk.
 • Det beskyttes mot slitasje og merker med en god dørmatte i entréen og filtknotter på møbler.
 • Slitesjiktet er av en hard tresort som reduserer risikoen for avtrykksmerker. (se under om hardheten til parkettgulv)
 • Det pleies på riktig måte (støvsuges og fukttørkes regelmessig – bruk lite vann ved rengjøring)
 • Fordelen med parkettgulv sammenliknet med f.eks. laminatgulv og vinylgulv er at mange parkettgulv kan slipes og lakkeres/oljes på ny. På den måten kan man gi gulvet et nytt liv.

 

Kan jeg ha gulvvarme/varmekabler under et parkett/laminatgulv?

Ja, men husk at:

 • varmen skal være jevnt fordelt over hele gulvet
 • gulvvarmen skal være vannbåren eller av selvregulerende elektrisk type ved bruk av varmekabler eller varmefolie.
 • overflatetemperaturen på gulvet ikke må overstige 27 °C (termostaten skal sitte nær gulvoverflaten og i samme rom). Husk at dette også gjelder under tepper. Vi anbefaler aldri å legge et gummiert teppe oppå parketten når det er undervarme.
 • du må alltid legge en fuktsperre under parkettgulvet.
 • gulvet beveger seg mer, og det kan bli større sprekker enn normalt
 • tresortene lønn og bøk ikke er godkjent for gulvvarme under parkettgulv

Alle parketter og laminater fra Gulvxtra.no er godkjent for legging over gulvvarme så lenge bruksanvisningen følges.

 

Fukt og parkettgulv

I kjelleren er det alltid risiko for fukt. Hvis bygningen er godt drenert og du vurderer at risikoen for fukt er liten, kan du legge gulv ”som vanlig”. Vær klar over at du alltid skal ha en godkjent fuktsperre (byggfolie) underst ved parkett- og laminatgulv. Hvis det er stor risiko for fukt, er den enkleste løsningen å legge et gulvmateriale som slipper gjennom fukten, f.eks. tekstilteppe uten gummibakside eller fliser (nålefilt). Alternativt kan du legge en vinylmatte løst. Det fungerer som oftest bra, men hvis fukt blir et problem, er det relativt enkelt å skifte til en annen løsning, ettersom gulvet ikke er limt fast på underlaget. Hvis du vil ha et annet gulvmateriale, må underlaget fuktisoleres grundig, f.eks. med ventilert fuktsperre. Er du i tvil kontakt Gulvxtra.no for å diskutere nettopp ditt tilfelle.

 

Innendørsklima

Rett inneklima og luftfuktighet er viktig for at parkettgulv ikke skal formforandres mer enn normalt. I nye hus bør man være spesielt oppmerksom på dette. Byggfukt og høy sommerfukt krever god ventilasjon og eventuelt oppvarming. Luftens relative fuktighet innendørs skal ligge mellom 30–60% RF, både før, under og etter legging av parkett. Under fyringssesongen kan det i blant bli for tørt, under 30% RF, da kreves det at luften tilføres fuktighet ved hjelp av f.eks. luftfukter. Husk at ved gulvvarme får overflatetemperaturen aldri overstige 27°C. Eventuelle skader som oppstår som følge av at disse punktene ikke overholdes dekkes ikke av garanti. Dette gjelder alt av laminat og parkett.