frakt
Velkommen! Du kan Logge inn eller Opprette konto

Om Parkett og Sortering

 

Parkett

Parkett passer stort sett overalt i et hjem og passer til alle typer innredninger. Velg det du liker best – en klassisk mønstret parkett, en stram og moderne parkett, eller kanskje et tradisjonelt plankemønster. Hva du enn velger så får du et gulv som er behagelig å gå på, som føles varmt, og som bringer et stykke natur inn i hjemmet ditt. Parkett er først og fremst vakkert. Man kan føle at man går på naturens gulv. De forskjellige tresorter er ulik i farge, årringer og struktur. De eldes også på forskjellig vis. Noen blir mørkere, andre lysere og noen får en varmere og dypere tone. Parkett blir helt enkelt vakrere med årene.

 

Hvert gulv er unikt

Tre er et levende materiale, og derfor er ingen parkettgulv like. Enkelte tresorter har et ganske homogent utseende, mens andre har større variasjon i struktur og farge fra naturens side. For at du enklere skal kunne velge, har vi delt opp vårt sortiment i ulike sorteringer. Nedenfor ser du tresorten eik i de ulike sorteringene våre.

 

Select:

Select er den jevneste serien med gulv. Her finner du bare mindre variasjoner i farge og struktur. Gulvene er diskrè og gir en følelse av ro. Dette er en sortering som sjeldent selges og som få butikker har for salg.

 

Prime:

Gulv i denne sorteringen er mer varierte og uttrykksfulle enn i Select-sortering. Her kan det forekomme lite og små kvister, innslag av lysere ytterved og større variasjoner i farge og struktur enn i Select. En pen, ren og stilfull sortering.

 

Lively:

Denne sorteringen har et litt jevnere utseende enn rustikk. Fargeforskjellen mellom bordene er mindre enn i rustikk. Størrelsen på og antall kvister er også en mellomting mellom natursortering og rustikk.

 

Rustikk:

Denne sorteringen har et rustikt utseende og variert med kvister og fin variasjon i farge og struktur. Større variasjon i farge og kvister enn i natur sortering. Markedets mest solgte struktur.

 

Country:

Denne sorteringen har stor variasjon i farge og kvister. Variasjonen i fargen på stavene er større og det er tettere mellom kvistene enn i rustikk sortering. Ofte et billigere gulv enn de andre sorteringene.