Laminat

Laminatgulv til markedets beste priser.

Se vårt utvalg her.

 

Vis som Rutenett Liste

7 Varer

per side
Synkende
Vis som Rutenett Liste

7 Varer

per side
Synkende

Hva er egentlig laminat?

Selve ordet laminat betyr at produktet er sammensatt av lameller. Ordet lamell stammer fra det latinske «lamina» og betyr helt enkelt en tynn plate. Ved å lime sammen flere tynne lag får man et produkt som er veldig robust.

Laminatgulv har som regel et lag av hard trefiber med klikkprofil, og ett eller flere topplag av impregnert papir. Her kan trykkmønsteret ha mange ulike utseender og det er nesten bare fantasien som setter grenser. Det vanligste er at laminaten likner på treverk og brukes i stedet for parkett. På toppen ligger det et slitasjelag som beskytter de andre lagene.

Denne materialkomposisjonen gjør at laminaten tåler stor påkjenning og hard bruk sammenliknet med parkett.

Laminater brukes ikke bare i gulv, men også i en hel rekke andre produkter som finnes i hjemmet ditt. Skap, bord og benkeplater lages ofte av en kjerne av mer eller mindre tett trefiber, som belegges med komprimert papirtrykk og slitelag.

Hvorfor skal du velge laminat?

Laminater har de siste årene blitt så naturtro at man ved et øyekast ikke kan se forskjell på laminat og parkett. Den største fordelen er nok allikevel slitestyrken. Det skal svært mye til å lage riper og hakk i en god laminat, og derfor passer laminaten godt til områder med hard bruk. Dette kan eksempelvis være ganger, kjøkken og lekerom. Har du små barn, eller dyr vil laminaten holde mye bedre på utseende, enn for eksempel en parkett som er dømt til å få hakk og sår.

Det blir stadig mer populært med brede og lange gulvbord. For parkett betyr dette som oftest at prisen blir høyere, ettersom det kreves større stykker fint treverk for å lage dem. For laminat spiller det derimot lite rolle om overflaten er preget som trestav eller plank. Derfor kan laminat gi rommet et moderne og eksklusivt utseende til en mye lavere pris enn parkett.

Alle våre laminater har trestruktur i overflaten samt v-fuge langs langskjøten. Leggingen går veldig kjapt fordi vi bruker Välinge G5 låsesystem. Dette systemet er markedets desidert enkleste og mest solide låsesystem for laminatgulv.

Hvordan legger du laminat?

Forberedelser

Laminat legges som det vi kaller et flytende sjikt. Det betyr at du ikke skal spikre eller lime laminaten til undergulvet. Dette gjør du for at gulvet skal kunne bevege seg fritt. Trefibre er hygroskopiske, som betyr at de kan svelle og krympe ved å ta til seg og gi fra seg fukt. Dette kan sammenliknes med å fukte en tørr svamp, bare i mindre skala. Ettersom inneklimaet endrer seg med årstidene vil trefibrene i laminaten derfor svelle og krymper i takt med endringene. Fordi laminaten er laget av kvernede trefibre, blir variasjonen langt mindre enn i parkett. Allikevel er det noe bevegelse og dette må tas hensyn til.

Laminaten skal ikke låses under kjøkkeninnredning, tunge skap eller andre faste installasjoner. I tillegg skal laminaten legges med en god klaring til vegger og sviller. Husk å kjøp brede nok lister slik at det ikke blir synlige gliper.

Den relative luftfuktigheten (RF) skal ligge mellom 30-60 %, og temperaturen skal være minst 18 °C før, under og etter leggingen. Ettersom det lett kan oppstå fukt i et nybygd hus, bør rommet varmes opp og luftes i god tid før leggingen. Dette gjøres for at rommet skal få riktig inneklima.

Laminaten skal akklimatiseres i rommet den skal legges i, som også holder forholdene som er beskrevet over. Dette tar gjerne to til tre dager. Man skal heller ikke åpne pakkene før man er klar for å starte gulvlegging. Pakkene åpnes fortløpende mens man legger gulvet.

Sjekk at undergulvet er innenfor et avvik på +/- 3mm på 2 meter bredde. Avviker gulvet mer enn dette må det rettes opp.

Gulvvarme

Det har etter hvert kommet mange forskjellige teknologier for oppvarming av gulv. Det viktigste for en laminat er at gullvarmen er jevnt fordelt og at temperaturen ikke overstiger 27°C noen steder. Vær obs på at temperaturen gjerne blir høyere under en tett sofa eller et skap enn den gjør midt på gulvet.

Derfor bør du bruke et selvbegrensende varmesystem eller et forskriftsmessig utformet system for vannbåren varme. Still inn termostaten slik at gulvet føles behagelig, men ikke så høyt at det er uforsvarlig. Dersom dette ikke er nok til å varme opp rommet bør du vurdere å supplere med en varmepumpe eller panelovn. Det kan også være en indikasjon på at det er for lite isolasjon i vegger og tak.

I tillegg skal det også alltid brukes fuktsperre til gulv med undervarme. Laminat inneholder mye trefiber og når varmen stiger, tørkes gulvet ut relativt fort. Da kan det oppstå små sprekker eller knirk.

Underlag

Alle gulv må legges med et underlag uavhengig av hvilket undergulv du legger på. Undergulvet legger føringen for hva slags underlag du skal bruke. Det finnes gulvunderlag i en rekke varianter: lydisolerende, varmeisolerende, trinnlydsdempende, fuktsperreunderlag eller underlag laget for komfort. Ikke alle underlag som brukes til parkett kan brukes til eksempelvis en tynn laminat.

Er du usikker på hva du trenger, så kan du snakke med oss. Vi har god kompetanse på underlag og kan hjelpe deg å finne et underlag som passer for ditt gulv.

Kontroll

Laminatene blir grundig kontrollert i løpet av produksjonsprosessen. Skulle du allikevel oppdage at det er feil på et produkt, eller at det ikke holder samme kvalitet som resten, må dette produktet ikke monteres. Vi har ansvar for produkter av mangelfull kvalitet frem til montering. Montering av mangelfulle produkter ansees å være feilmontering og dekkes derfor ikke av garanti.

Les alle monteringsanvisninger FØR legging. Dersom legging er gjort i henhold til anvisningen vil gulvet være underlagt full garanti.

Laminat fra GullvXtra.no

Gulvextra.no er en nettbutikk eiet og drevet av Kulør Odden. Hovedlageret vårt ligger på Østerhus i Grimstad og derfra server vi hele landet (unntatt Svalbard) med parkett og laminat til veldig gunstige priser. Årsaken til at vi klarer å holde det lave prisnivået er gode innkjøp og lave kostnader.

For det første gjør vi store innkjøp direkte fra produsentene. Vi har tette bånd og god dialog med produsentene, slik at vi kan forhandle gode avtaler. For å holde kostnadene nede har vi valgt å selge varene våre i nettbutikken og distribuere alt ut fra et hovedlager. Dette er en vesentlig rimeligere modell enn å ha mange små utsalgsteder rundt i landet. Pengene vi sparer kommer kundene til gode gjennom konkurransedyktige priser i nettbutikken.

Vi er så trygge på prisene våre at vi garanterer at vi er billigst. Finner du derfor et identisk produkt i butikk eller på nett i Norge innen 7 dager etter betalingsdato, refunderer vi mellomlegget (den lavere prisen må dokumenteres og være allment tilgjengelig).

I tillegg reduserer vi den normale fraktkostnaden med 25% på alle kjøp. Ender ordren din på 35.000,- eller mer, sløyfer vi hele kostnaden for deg og dekker frakten selv.

Vi har veldig god leveringstid til alle adresser i Norge (utenom Svalbard). Dersom varen skal leveres i en av Norges storbyer som Oslo, Kristiansand eller Stavanger er varen normalt levert innen 2-4 virkedager. Dersom varene skal leveres til en firmaadresse kortes leveringstiden ned med 1 dag.

Du kan også komme og hente varene direkte fra lageret i Grimstad om du ønsker det. Henting her er tilgjengelig mellom 08.00 og 17.00 alle hverdager. Kontakt oss gjerne på forhånd for å avtale henting. Har du behov for å hente på lørdager kan dette også ordnes etter nærmere avtale.

Velkommen til gulvextra.no for det beste kjøpet du kan gjøre på laminat!

Kopibeskyttet © 2019. Alle rettigheter reservert.