Gulvunderlag

Gulvunderlag til alle typer gulv og undergulv. Riktig gulvunderlag er en viktig forutsetning for et godt sluttresultat. Et godt gulvunderlag utgjør også en vesentlig forskjell i helhetsopplevelsen av et gulv.

Vis som Rutenett Liste

6 Varer

Synkende
per side

Dette må du vite om gulvunderlag

For å oppnå best resultat og hindre knirk i parketten må det legges et egnet parkettunderlag. Hvilket underlag som kreves er anvhengig av undergulvet, om det legges i et etasjeskille, om det er krav til reduksjon av trinnlyd og romklang, om det er varme i gulvet og så videre.

Riktig underlag er ofte et krav fra produsentene og kan være avgjørende for garantien, levetiden og opplevelsen av gulvet.

Før du går i gang med gulvleggingen er det viktig at du kontrollerer at;

  • Undergulvet er tørt, rent og jevnt.
  • Temperaturen i rommet er over 15°C
  • Luftfuktigheten i rommet ligger mellom 30 og 60%

Gulvunderlag med fuktsperre

Det er svært viktig at det ikke tilføres fukt i parketten eller laminatgulvet fra undergulvet, og dersom du er i tvil bør du alltid bruke gulvunderlag med fuktsperre.

En tommelfingerregel er at man alltid skal bruke fuktsperre på betong og gulvkonstruksjoner mot bakken. Du må også bruke fuktsperre dersom du har varme i gulvet.

Gulvunderlag på betong

Betonggulv må være avrettet og frie for smuss, ujevnheter må sparkles eller slipes. Toleransegrensen er +/- 3 millimeter per 2 meter, og betongens relative fuktighet (RF) skal være under 95%.

Gulvunderlag på tre eller spon

Også her må ujevnheter sparkles eller slipes og følge kravene til Norsk Standard på +/- 3 mm per 2 m. Sørg for at alle planker eller plater er godt festet og frie for smuss før installasjon.

Vår anbefaling

Meister Silent DB15 2mm er etter vår mening markedets beste gulvunderlag for parkett, herdet tregulv og laminat. Meister Silent har innebygget fuktsperre og kan derfor brukes på både betong, tregulv og gulv med varme. Underlaget har en høy egenvekt (13kg/8,5m²) som sørger for minst mulig trinnlyd og romklang, i tillegg til god lydisolasjon i etasjeskiller.

Vi er behjelpelige på telefon eller e-post dersom du er i tvil om hvilket underlag du bør velge.

Kopibeskyttet © 2024. Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven.